Wednesday, May 18, 2011

@TODAYS Down town


 Di gerai Downtown Todays Market........sementara menunggu pelanggan.....Inilah dunia baruku....semakin hari semakin selesa dengan keadaan baru ni....kol 5ptg sampai kol 2pagi aku kat sini....disamping MY DEAR ....



Semoga apa yg kitaorang buat ini akan membuahkan hasil....dan kami tabah menghadapi segala dugaan dan rintangan dlm mengharungi kehidupan ini.....

Sunday, May 1, 2011

PILIHAN KEDUA......


Entah kenapa lah senang betul mengalirkan air mata...mungkin Dia  semakin rapat dengan kehidupan ku...         Susah senang,suka duka Dia berada di depan ku....bila apa 2 berlaku aku turut merasa bahang nya.............      Wahai hati bersabar dan tabahlah....semoga apa yang berlaku ini ade hikmah disebaliknya........

Memang tak dinafikan perwatakan K yg bersahaja tu membuat org cepat mesra walaupun baru mengenalinya dengan singkat sahaja .....pada pandangan ku K memang baik dan kerana terlalu baik lah K terpaksa buat PILIHAN yg menyakitkan.... Aku faham situasi ini...walaupun aku tak pernah mengalami pengalaman sebegini tapi naluri keibuan ini membuatkan aku terasa kesayuan,kesyahduan dan kepiluan...

M.& K kamu berdua sudah menjadi sebahagian dari kehidupan ini...tapi takpelah kite mesti redha dengan KETENTUAN ini....ya...perjalanan kamu berdua masih panjang...andai satu hari nanti tertulis JODOH kalian berdua terimalah dengan redha ya....kerana KITA MAMPU MERANCANG HANYA TUHAN YG MENENTUKAN....

Semoga K membuat PILIHAN yg tepat kerana ianya telah merubah segalanya....dengan sekelip mata..tak semestinya bile kite terlalu lama mengenali seseorang itu kita akan tahu semuanya tentang dia kan....renungkanlah KENAPA,MENGAPA,BAGAIMANA sesuatu perkara tu terjadi.....
Untuk masa terdekat ni biarlah M merawat hati yg sedih tu...sebab terlalu cepat kecewa....

Walau macam manapun K ingatlah yg kite PERNAH SALING MENGENALI.....jika ada masalah tuk dikongsikan datanglah padaku kerana masih ade rasa Terima kasih yg tak terhingga atas layanan yg telah diberikan kepada seluruh ahli keluargaku....

Semoga K terus berjaya dalam kerjaya dan kehidupan....INGATLAH KAMI YA.....

Wednesday, April 20, 2011

Operasi Pembakaran Lemak Tepu...


Cam nilah nasib kalau lemak tepu dah banyak terkumpul mesti nyahkan segera....tapi sesungguhnya amat sussah tuk buang.....tapi akan ku cube sedaya upaya untuk menjadi lebih sihat lagi...
Nampaknya jadi pengunjung setia GYM la ni....mintak-mintak tak putus asa....cube selagi terdaya....

KFC....

Pencarian kerja si Ceritera Ladolce akhirnya berakhir.....hahaha pilihan yg terpakse nampaknya ....next week start la keje makcik tu kat KFC.
 Selamat bekerja ye....keja bebaik k...klakar kan budak yg dapat result SPM dah nak berenti keja dia baru nak start keja nasib hang lah .....

Tuesday, April 19, 2011

Masalah Yang Tak sudah......

Pelik la kekadang orang yg tak pernah nak berubah.....masih suke mencari masalah,masalah lama tak settle buat lagi masalah baru....

Yang peliknya dari aku Sek Men lagi dah dengar masalah2 yg dihasilkan oleh Insan ni...Bilakah dia akan benar2 insaf dengan perbuatan yg tidak boleh diterima dek akal fikiran....

Wahai insan cukuplah buat mereka2 yg disekeliling mu tu terseksa jiwa raga...hingga menyebabkan kehilangan yg amat besar berpunca dari perangai yg buroks tu....

Ya Allah buka kan lah hati HAMBA MU INI supaya bertaubat dan insaf dengan apa yg telah berlaku dan Berikan lah kekuatan pada Yang Menyayanginya supaya tak terkejut dan runsing memikirkan Insan ini....

Monday, April 18, 2011

Fluuuu go away....

Bile lah nak berakhir selsema ni...sampai dah nak sengau dah suara ni....kenapa mesti elergi pada kucing sedangkan baru berminat ngan kucing...rupenya ada elergi yg kronik dah dekat 5 bulan selsema tak baik2 sedih tol la....terpaksa antar balik kg dan Mak yg jaga boboy ngan si gegel tu...balik jumpe sekali2 jek...sampai dua ekor tu dah manje tol ngan mak...

Sunday, April 17, 2011

Renungkanlah....


Macam mane nak tulis yek...try je lah...Tiada insan yg sempurna didunia ni ingatlah...diusia yg baru setahun jagung... inilah masa yg sesuai untuk memikirkan masa depan sbb jika kite silap membuat keputusan sekarang maka kita tidak akan berjaya dalam hidup ini...sekadar "hanya biasa2 saje"...

Bukan tak boleh mencari teman yg dapat berkongsi pendapat yg memahami diri yg bisa menemani di kala kesunyian...BOLEH...tapi berhati-hati lah jangan terlalu ikut perasaan muda tu....FAHAMILAH semua orang melalui usia seperti mu....dan yg telah melaluinya inilah ingin berpesan....jangan sesekali mensia-siakan masa remaja mu ini ye....

Sekali tersilap hancurlah masa depan mu....teruslah berusaha mencapai kejayaan dan kebahagiaan...ingatlah selagi ada pesanan selagi itulah masih ada yg sayang tapi jika tiada sebarang pesanan....maksudnya pepandailah sendiri......

Wednesday, April 13, 2011

Wow - Kau yang satu...

Lagu yg banyak kenangan manis yg akan dikenang sampai bile2...My dear...



Sweet memories....

Why!!!!

Rasanye dah lama sangat tak "memblog" kan diri...tetiba rasa malas tol nak edit post...hehehe...
Malam ni try gak...

Sepanjang penyepian ini....macam2 berlaku...suke duke biasalah ragam kehidupan...

Paling menyentuh hati ialah....kematian baby yg baru lahir iaitu anak jiran sebelah....ada hikmah disebaliknya...sabar ye dik...boleh usaha lagi mude lagi...tengok kelengkapan barang baby tu sedih tol maklumlah anak pertama semua cukup dah prepare... semoga tenang di sana....

Monday, March 28, 2011

Baik- baik Sayang....

Suke sangat lagu ni menyentuh jiwa....

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan ak
u

Hargailah ape yg sedia ade di depan mata...

Patah tumbuh hilang berganti...masalahnya yg tumbuh tu takkan sama ngan yg hilang tu...nyesal tak sudah nanti....

Friday, March 25, 2011

Me and Aniza...



Ni gambar mase aniza nikah aritu...hehe 25.12.10...aku baru nak letak.Bz la biase kan....sebenarnya aku x attend dia punya sanding sebab gi holidays boleh gitu...terpaksa la...kan sorry la niza...anyways aku doakan kebahagiaan kau berkekalan hingga akhir hayat....


Antara barang hantaran yg sempat aku tauch up kan semalaman aku x tidor demi sahabat ku....
Alasan dia pakai fresh roses so x bleh cepat2 so lambatlah baru start...pastu aku buat tuk lelaki punya sekali....byk gak la tapi x semua gambar upload...

Sebenarnya aku cume re-arrange balik je barangan hantaran tu ngan decor bunge...kiranya cam sambung keje org yg tak siap la hehe....Mulenya aku keberatan tapi bile niza ckp xde sape nak tolong so aku pun dengan ikhlas menolongnya....huhu...

Wednesday, March 23, 2011

Kesilapan atau Kebetulan....

Manusia membuat kesalahan dan memaafkan kesalahan itu adalah KEMANUSIAAN.......
Dipetik dari kata2 Dato Ct Nurhaliza....

Nak ulas sikit....tak semestinya tidak memaafkan itu tidak berperikemanusiaan kan...tentu ade sebab kenapa sukar memaafkan....terpulang pada individu tu sdri...atau belum terbuka hatinya untuk memaafkan....

KEMAAFAN DENDAM YG TERINDAH-Aishah nye lagu ni....

Monday, March 21, 2011

Bersantai ke Tanjung Balau ....


lawa plak gambar ni....

Planning lariiii....ingatkan nak balik malam tapi kesian plak ngan mak,sunyi dia cepat sangat nak balik dah dia merindui cucunya yg sorang lagi tu....so aku pun tukar plan...tu yg bawak mak gi tanjung balau tu.....masuk plak dalam muzium nelayan.....



byk sangat kalau nak letak semua gambar2 so pilihan je la....

Nak story sikit....rupenya kat dalam muzium nelayan tu best gak byk la bende2 yg unik dipertontonkan kat situ hingga mak teruja sgt nak masuk dalam tu walaupun sejak dulu lagi dah ade.....tarikan tu....ok la boleh layan pada sape yg tak pe lagi....

Sunday, March 20, 2011

Majlis perkahwinan Rafid....19.03.11


Hari ni majlis rafid bertandang la kiranya....setelah berpenat menyiapkan kuah rojak untuk majlis ni..huhu...panasnya biasela majlis perkahwinan mesti panas kan....Barang hantaran ni aku le yg buat mcm biase la last2 minit.....huhu..

Ni nak bergosip sikit....ude cakap tema warne hitam merah tapi mak andam dia pepandai tukar warna merah gold hehe... cian dia nasib baik ok jugak la kalau tak kesian lagi....at last dapat gak dia pakai baju merah hitam...



Nak Ucap SELAMAT PENGANTIN BARU semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

Ni plak hantaran mase tunang ....

Friday, March 18, 2011

Kuah Rojak....


Hari agak busy laa pasal tgh buat persiapan nak buat kuah rojak untuk majlis kahwin Ude Rapid hari sabtu ni...so aku bertungkus lumus nak memanggang pastu nak mengisar si kacang sebanyak 13 kilo tu...huh penat tuuu

Thursday, March 17, 2011

Me...My Friend & MILO...


Haaaaii...ini lah kawan aku Eka...Zulaika namanya....Dia ni kawan baik merangkap jiran aku ...buat mase ni dia banyak tolong aku... saling membantu la kata kan.

Ni nak cite pasal MILO. Eka kata MILO kat Singapore ni sedap lain dari kat Malaysia ni...so ape lagi aku pegi singapore beli lah sebungkus nak rasa katanya....hehe my dear heran dia ketawakan aku ....tapi bile balik aku try...bancuh..umpphhh...memang ada bezanya.....sedap laaa...lain kali boleh le beli lagi...lebih kurang jek harganye....

Wednesday, March 16, 2011

Selamat pulang Dear....

My Sayang dah selamat pulang ke tanah air....hehe cam gi jauh sgt....suka betul my girl bila ayahnya dah balik umah....baru lah meriah dgn bebelan dia yg menusuk kalbu....dan boleh mencairkan tahi telinga tu....kah2 sorry  abang....

Tuesday, March 15, 2011

Usia sebuah PERKAHWINAN Bukan ukuran KEBAHAGIAAN.....

  • Inilah manusia yg hanya pandai bermain kata-kata tapi "PENGECUT" untuk menghadapi kenyataan....hanya pandai menyalahkan  orang lain....

    Sebagai insan biasa mana ada yg sempurna tapi kita harus sentiasa muhasabah diri...jgn suka cari kesilapan org aje...

    Pasangan baru kahwin memang banyak dugaan dan sebagai manusia yg "Normal" kita mestilah menerima pendapat dan nasihat org lain untuk kebaikan kita bersama bukan menghina @ anggap org yg ikhlas menasihat tu sbg musuh .... Dey apa daaa... Penyakit hati yg kronik ni...

    Ingatlahhh.....Berkahwin bkn hanya dengan pasangan anda sahaja tetapi keseluruhan "kehidupnya" 

    setiap manusia 2 sering melakukan kesilapan..lebih2 g rumahtangga yg dibina bru sethn jaggung..byk badai yg harus ditempuhi..so jgn la anggap perkahwinan dh sampai 7 or 8 tahun tu dh perfect sgt...kesimpulannya jg la umamtangga masing2..sibuk jg umahtangga org nnt umahtangga sendiri HAMPEH!!!
    about an hour ago ·  · 

  • kepercayaan aku selama nie trhadapnya dh musnah.....kecewa btl disebabkn dia melindungi musuh n pemusnah family ku...
    Yesterday at 1:54pm ·  · 

  • arinie kn aku mmg bengang..... sgt kt seseorang 2.mmg aku xleh tgk g muka dia n xnk tgk muka dia langsung..yuerk...
    Saturday at 3:32pm ·

Monday, March 14, 2011

Ragam Kehidupan....

             Kenapalah susah untuk "Dia" faham.....apa yg telah aku lakukan itu semata- mata untuk sebuah KEBAHAGIAAN... bukan pertelingkahan demi pertelingkahan yg aku inginkan dan sesungguhnya tuduhan yg dilemparkan kepada ku sgtlah perit kerana EGO yg menggunung setinggi  Everest kot....kenyataan ini sangat sakit.
             Tidak ku sangka akan jadi begini kerana Dia merupakan insan yg terpilih yg ku anggap  dapat melengkapkan  lagi kesejahteraan hidup ini sebaliknya aku yg disalah anggap....oh tidak!! Kenapalah hati nya sekeras besi....langsung tak nak meneliti "diri"

              Kenapa aku kisah sangat???? why Yan??? kenyataan nya memang  pelik aku terpaksa ambil kisah semua ini kerana ianya benar2 berlaku dan ianya melibatkan insan2 yg kusayangi dan merupakan watak2 penting yang mewarnai sebahagian dari KEHIDUPAN ku......

             Itulah jawapan shahdu yg terpaksa aku tanggung.......

Sunday, March 6, 2011

Si Comel Yasmin....

video
Nak share ngan semua tentang si comel yg bernama Nur yasmin....memang lucu aksi si kecil ni tak henti2 tergelak bile tengok aksi dia ni....comeyl sggtt2 tw..hehe..ny la fes time tgok baby cute wat aksi cam ny....huhuhu...

Saturday, March 5, 2011

My sayang @Jakarta 2 weeks.



My dear out station jauh sikit laa oversea tu hehe....nampaknye penat la minggu ni schedule pack.nasib baik next week dah school holidays ok la...kalau tak tension gak 2 minggu nak layan my girl gi sekolah...
           Hantar dear kat Changi Airport dengan my girl and  my friend...lepaks sehhh!!! nasib baik my friend Ika ade as tourist guide hahaaa dah bape kali enter Singapore pun masih failed...Semoga my dear selamat2 aje....insyaallah.

Sunday, February 27, 2011

Scha Alyahya yeah..


Sukenye dapat gambar ngan Scha siap sign autograph lagi hehee Ain laa....aku biase jek ( cover ckit la )  tak le excited sgt maklumlah mak org tuu...
Tapi si Scha ni memang Poyo abis ok la tak sia2 aku tunggu dia berejam......layannnnn

Giant Plentong..

Secara tak sengaja arini...gi GIANT Plentong  jalan2 cari makan...

Lunch kat Kampungku.....alamak kampung laa sangat....rasa ok la not bad cuma.....hehehe....
Tengah makan dengar DJ anounnce yg hari ni ada artis nak datang...ada PENCARIAN CAREFREE GIRLS....huhu dengar dia cakap SCHA yg datang OMG bestnyer Ain suka Sangaaattt!!...

Selamat Kembali Boboy.....

Sambungan cite shahdu......

Jiran aku bagitau yg lori tu dah jauh kat highway utara selatan.....so dia ckp nanti dia balik kampung ambik balik....tapi En Ijul tak nak dia nak jugak boboy arini...
   nampak sangat berdolak dalik ckp.....lepas kena marah dia terus blah....alih2 petang dia datang pulangkan si Boboy tuu....
     Alhamdulillah... selamat dah si Boboy tu......Sorrylah En jiran sebab temprature naik tadi....

Anyways Thank you sebab pulangkan......

Saturday, February 26, 2011

My Boboy kena kidnap....

Ish3 hari ni hari kelakar pun ade geram pun ade.....kucing kesayangan En Ijul kena curi org....hehehe ngamoks sakan En Ijul kite....
 Citenya cam ni....jiran aku  pagi tadi adik dia dari pahang datang nak angkat barang pakai lori....macam biase kalau pagi memang biar je boboy ngan gegurl main kat luar....En Ijul lom balik dari dato onn lagi...aku ajak Ain & Myra gi econsave jap nak beli barang....lebih kurang 1 jam En.Ijul Call marah2 aku sbb dia balik umah boboy takde cume ade gegurl je...aku pun balik laa...kitaorang pun carik laa...tetiba teringatkan lori angkat barang tadi.....so aku pun gi lah tanye ngan jiran aku selamba badak dia jawab "Ade kak Adik ambik naik lori ingatkan takde org punye " peh berdesing aku dengar....En.Ijul ape lagi naik sehhh laa teruk gak jiran aku tu kene bambu....lebih kurang ayat dia yg menanah tinga dengar " Aikk kucing cam tu punye gemok,bulu bersih takkan takde tuan...aku tak peduli aku tau kucing tu ade kat umah aku petang ni kalau tidak aku pegi kejar lori tu...." huuuh jiran aku berpeluh2 dengar.....

Wednesday, February 16, 2011

Takziah....Inalillahirajuun...

Di kejutkan dengan pemergian bapa saudaraku...Haji Ali bin Hj Sirat yang telah kembali kerahmutuallah setelah sehari berjuang kerana "Serangan Jantung" Semoga Rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yg beriman  Amin ....Al-Fatihah...
Semoga kaum keluarga semua tabah menghadapi dugaan ini....

Tuesday, February 15, 2011

Kita Satu....

Kenangan Terindah.......
Kita telah ditakdir bersama...teman hidup didunia...malam siang kita jadi satu.....kerana engkau adalah milikku...Genggam tanganku seeratnya..... dunia ini berputar ligat ....mengapa harus ada sesal... andainya tersungkur ....tetap bersama...SATUUUUU....

Monday, February 14, 2011