Monday, March 28, 2011

Baik- baik Sayang....

Suke sangat lagu ni menyentuh jiwa....

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan ak
u

Hargailah ape yg sedia ade di depan mata...

Patah tumbuh hilang berganti...masalahnya yg tumbuh tu takkan sama ngan yg hilang tu...nyesal tak sudah nanti....

Friday, March 25, 2011

Me and Aniza...



Ni gambar mase aniza nikah aritu...hehe 25.12.10...aku baru nak letak.Bz la biase kan....sebenarnya aku x attend dia punya sanding sebab gi holidays boleh gitu...terpaksa la...kan sorry la niza...anyways aku doakan kebahagiaan kau berkekalan hingga akhir hayat....


Antara barang hantaran yg sempat aku tauch up kan semalaman aku x tidor demi sahabat ku....
Alasan dia pakai fresh roses so x bleh cepat2 so lambatlah baru start...pastu aku buat tuk lelaki punya sekali....byk gak la tapi x semua gambar upload...

Sebenarnya aku cume re-arrange balik je barangan hantaran tu ngan decor bunge...kiranya cam sambung keje org yg tak siap la hehe....Mulenya aku keberatan tapi bile niza ckp xde sape nak tolong so aku pun dengan ikhlas menolongnya....huhu...

Wednesday, March 23, 2011

Kesilapan atau Kebetulan....

Manusia membuat kesalahan dan memaafkan kesalahan itu adalah KEMANUSIAAN.......
Dipetik dari kata2 Dato Ct Nurhaliza....

Nak ulas sikit....tak semestinya tidak memaafkan itu tidak berperikemanusiaan kan...tentu ade sebab kenapa sukar memaafkan....terpulang pada individu tu sdri...atau belum terbuka hatinya untuk memaafkan....

KEMAAFAN DENDAM YG TERINDAH-Aishah nye lagu ni....

Monday, March 21, 2011

Bersantai ke Tanjung Balau ....


lawa plak gambar ni....

Planning lariiii....ingatkan nak balik malam tapi kesian plak ngan mak,sunyi dia cepat sangat nak balik dah dia merindui cucunya yg sorang lagi tu....so aku pun tukar plan...tu yg bawak mak gi tanjung balau tu.....masuk plak dalam muzium nelayan.....



byk sangat kalau nak letak semua gambar2 so pilihan je la....

Nak story sikit....rupenya kat dalam muzium nelayan tu best gak byk la bende2 yg unik dipertontonkan kat situ hingga mak teruja sgt nak masuk dalam tu walaupun sejak dulu lagi dah ade.....tarikan tu....ok la boleh layan pada sape yg tak pe lagi....

Sunday, March 20, 2011

Majlis perkahwinan Rafid....19.03.11


Hari ni majlis rafid bertandang la kiranya....setelah berpenat menyiapkan kuah rojak untuk majlis ni..huhu...panasnya biasela majlis perkahwinan mesti panas kan....Barang hantaran ni aku le yg buat mcm biase la last2 minit.....huhu..

Ni nak bergosip sikit....ude cakap tema warne hitam merah tapi mak andam dia pepandai tukar warna merah gold hehe... cian dia nasib baik ok jugak la kalau tak kesian lagi....at last dapat gak dia pakai baju merah hitam...



Nak Ucap SELAMAT PENGANTIN BARU semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

Ni plak hantaran mase tunang ....

Friday, March 18, 2011

Kuah Rojak....


Hari agak busy laa pasal tgh buat persiapan nak buat kuah rojak untuk majlis kahwin Ude Rapid hari sabtu ni...so aku bertungkus lumus nak memanggang pastu nak mengisar si kacang sebanyak 13 kilo tu...huh penat tuuu

Thursday, March 17, 2011

Me...My Friend & MILO...


Haaaaii...ini lah kawan aku Eka...Zulaika namanya....Dia ni kawan baik merangkap jiran aku ...buat mase ni dia banyak tolong aku... saling membantu la kata kan.

Ni nak cite pasal MILO. Eka kata MILO kat Singapore ni sedap lain dari kat Malaysia ni...so ape lagi aku pegi singapore beli lah sebungkus nak rasa katanya....hehe my dear heran dia ketawakan aku ....tapi bile balik aku try...bancuh..umpphhh...memang ada bezanya.....sedap laaa...lain kali boleh le beli lagi...lebih kurang jek harganye....

Wednesday, March 16, 2011

Selamat pulang Dear....

My Sayang dah selamat pulang ke tanah air....hehe cam gi jauh sgt....suka betul my girl bila ayahnya dah balik umah....baru lah meriah dgn bebelan dia yg menusuk kalbu....dan boleh mencairkan tahi telinga tu....kah2 sorry  abang....

Tuesday, March 15, 2011

Usia sebuah PERKAHWINAN Bukan ukuran KEBAHAGIAAN.....

  • Inilah manusia yg hanya pandai bermain kata-kata tapi "PENGECUT" untuk menghadapi kenyataan....hanya pandai menyalahkan  orang lain....

    Sebagai insan biasa mana ada yg sempurna tapi kita harus sentiasa muhasabah diri...jgn suka cari kesilapan org aje...

    Pasangan baru kahwin memang banyak dugaan dan sebagai manusia yg "Normal" kita mestilah menerima pendapat dan nasihat org lain untuk kebaikan kita bersama bukan menghina @ anggap org yg ikhlas menasihat tu sbg musuh .... Dey apa daaa... Penyakit hati yg kronik ni...

    Ingatlahhh.....Berkahwin bkn hanya dengan pasangan anda sahaja tetapi keseluruhan "kehidupnya" 

    setiap manusia 2 sering melakukan kesilapan..lebih2 g rumahtangga yg dibina bru sethn jaggung..byk badai yg harus ditempuhi..so jgn la anggap perkahwinan dh sampai 7 or 8 tahun tu dh perfect sgt...kesimpulannya jg la umamtangga masing2..sibuk jg umahtangga org nnt umahtangga sendiri HAMPEH!!!
    about an hour ago ·  · 

  • kepercayaan aku selama nie trhadapnya dh musnah.....kecewa btl disebabkn dia melindungi musuh n pemusnah family ku...
    Yesterday at 1:54pm ·  · 

  • arinie kn aku mmg bengang..... sgt kt seseorang 2.mmg aku xleh tgk g muka dia n xnk tgk muka dia langsung..yuerk...
    Saturday at 3:32pm ·

Monday, March 14, 2011

Ragam Kehidupan....

             Kenapalah susah untuk "Dia" faham.....apa yg telah aku lakukan itu semata- mata untuk sebuah KEBAHAGIAAN... bukan pertelingkahan demi pertelingkahan yg aku inginkan dan sesungguhnya tuduhan yg dilemparkan kepada ku sgtlah perit kerana EGO yg menggunung setinggi  Everest kot....kenyataan ini sangat sakit.
             Tidak ku sangka akan jadi begini kerana Dia merupakan insan yg terpilih yg ku anggap  dapat melengkapkan  lagi kesejahteraan hidup ini sebaliknya aku yg disalah anggap....oh tidak!! Kenapalah hati nya sekeras besi....langsung tak nak meneliti "diri"

              Kenapa aku kisah sangat???? why Yan??? kenyataan nya memang  pelik aku terpaksa ambil kisah semua ini kerana ianya benar2 berlaku dan ianya melibatkan insan2 yg kusayangi dan merupakan watak2 penting yang mewarnai sebahagian dari KEHIDUPAN ku......

             Itulah jawapan shahdu yg terpaksa aku tanggung.......

Sunday, March 6, 2011

Si Comel Yasmin....

video
Nak share ngan semua tentang si comel yg bernama Nur yasmin....memang lucu aksi si kecil ni tak henti2 tergelak bile tengok aksi dia ni....comeyl sggtt2 tw..hehe..ny la fes time tgok baby cute wat aksi cam ny....huhuhu...

Saturday, March 5, 2011

My sayang @Jakarta 2 weeks.



My dear out station jauh sikit laa oversea tu hehe....nampaknye penat la minggu ni schedule pack.nasib baik next week dah school holidays ok la...kalau tak tension gak 2 minggu nak layan my girl gi sekolah...
           Hantar dear kat Changi Airport dengan my girl and  my friend...lepaks sehhh!!! nasib baik my friend Ika ade as tourist guide hahaaa dah bape kali enter Singapore pun masih failed...Semoga my dear selamat2 aje....insyaallah.